Vaan iloitkaa siitä että nimenne ovat kirjoitetut taivaissa ! (Luukas 10:20)

lauantai 2. tammikuuta 2021

Herra sotii puolestamme sisäisiä ja ulkoisia jättiläisiä vastaan

 




5 MOOS 7:1-2

 

1 "Kun Herra, sinun Jumalasi, vie sinut siihen maahan  (hengellinen tehtäväsi tässä ajassa), jota menet ottamaan omaksesi, ja kun hän sinun tieltäsi karkoittaa suuret kansat, heettiläiset (1), girgasilaiset (2), amorilaiset (3), kanaanilaiset (4), perissiläiset (5), hivviläiset  (6) ja jebusilaiset (7), nuo seitsemän kansaa, jotka ovat sinua suuremmat ja väkevämmät,

2 ja kun Herra, sinun Jumalasi, antaa ne sinulle alttiiksi ja sinä voitat ne, niin vihi heidät tuhon omiksi; älä tee liittoa heidän kanssansa äläkä osoita heille armoa.


Heettiläiset, hebr. ”vavistus, pelko”, kantaisä Heet
, 1 Moos 10:1, 6, 15, 1 Moos 15:20 ja Joosua 9:1, 11:3

Heettiläiset ” Kauhun pojat” edustavat pelkoa, kauhua, fobioita, kaaosta, epäjärjestystä, epätoivoa, tunnetta ettei selviä, pahimmillaan itsetuhoisuutta. Henkivaltana heettiläiset vihaavat lakia ja oikeutta ja järjestystä, joka tuo turvallisuuden. Ne korostavat evankeliumissa vain armoa vapautta ja elämää kaikkineen herkkuinen ja saavat vähättelemään oikeutta, totuutta ja vanhurskautta, joista Jumala haluaa ensin puhuttavan ja joiden tulee ensin lävistää elämämme. Vasta sen jälkeen voi Jumalan armo ja voima virrata meihin. Heettiläiset väistyvät, kun" totuus  Kristuksessa tekee vapaaksi" - todellisesti vapaaksi.

 

2.Girgasilaiset: ks Gadaralaiset, pakanallisen savimaan asukkaat  MATT 8:28-34, 1MOOS 15:18-21

 

Savimaan asukkaat saavat meidät keskittymään maallisiin asioihin. Girgasilaiset uskovat vain sen minkä voi nähdä ja selittää. Hengelliset asiat arvioidaan järjen ja Pyhän Hengen toiminta pidetään hullutuksena. Jumalan on vaikea päästä puhumaan, koska se pyyhitään pois (ks myöhemmin pois lakaisija jättiläinen). Tämä henkivalta pitää uskon vain kuolleen kirjaimen tasolla. Uskova toimii oman tahdon ja luonnollisen mielen mukaan ja valvoo seurakunnassa etteivät muut seurakunnan jäsenet täyttyisi Pyhällä Hengellä. Girgasilaiset pyrkivät myös tekemään meistä työnarkomaania, suorittajia jotka eivät pysty rentoutumaan ja luopumaan omatoimisuudesta. Jumala haluaa viedä meidät Jumalan lapsina lepoon ja luottamussuhteeseen ja Pyhän Hengen todellisuuteen Kristuksessa Jeesuksessa meidän Herrassamme.

 

 3.Amorilaiset, ne, jotka asuvat vuoren huipulla, 1 MOOS 10:15-16, 5 MOOS 12:29-31, AAMOS 2:9

Israel voitti Jordanin itäpuolella amorilaiskuninkaat (jättilaiskansaa) SIIHONIN  ja OOGIN  ja otti haltuunsa heidän maan. Joosua kukisti myöhemmin ne amorilaiset,  jotka asuivat länsipuolella luvatussa maassa ja hävitti sukupuuttoon suurimman osan heistä (JOOSUA 10:20, 40).

 

Vuorten kansa on dominoiva kansa, josta voisi käyttää myös sanaa ”valta-ihminen” . He haluavat hallita ja kontrolloida toisia. Sana  Amorilaiset  voidaan kirjaimellisesti  kääntää käskijät. He käskyttävät ja juoksuttavat toisia täyttämään tahtonsa. Samalla he estävät meitä kuulemasta ja tottelemasta suoraan Jumalan ääntä ja toimimasta Hänen auktoriteettiaan. Muista että

Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmistä. 

 

 4.Kanaanilaiset (alangon kansa) hebr Kanaan merkitsee toisinaan kauppiaita ja/tai kaupustelijoita. Raamatussa sanaa Kanaanilaiset käytetään myös kaikkien maan asukkaitten yleisnimityksenä syntyperästä huolimatta.   1 MOOS 11:31, 4 MOOS 34:2

 

Alangon kansa vie henkivaltana maallistumisen, riippuvuuksiin, alkoholismiin ja ihmisten mielistelyyn. Tämä henkivalta pitää yllä mielen linnakkeita, vaikuttaa tunteisiin ja sumentaa mielen, omantunnon ja raittiin arvostelukyvyn. Kanaanilaiset korostavat vapautta ja armoa sekä vähättelevät  totuutta ja tuomiota kuten Sodomassa ja Gomorrassa kävi.  Jumala vei Abrahamin ja Lootin sieltä pois.

 

5. Perissiläiset, hebr perizzi ” Maalaiskylään kuuluvat, joilla rajoittunut näky, laiskuus, alhainen itsetunto”. 1 MOOS 13:7, 34:30, 1 Kung 9:20.21, Joosua 11:3

 

Maalaiskylään kuuluvat saavat aikaan rajoittuneen näkökyvyn  alhaisen itsetunnon, pienuuden, vaatimattomuuden. Unelmat surkastuvat, eivätkä tavoitteet ole kovin korkealla. Tämä henkivalta mitätöi ihmisen arvon ja kutistaa mahdollisuuksia - on parempi väistyä sivuun ja antaa tilaa toisille, tärkeimmille. Se johtaa myös köyhyyteen niin materiaaliseen kuin hengellisenkin ja sammuttaa näkökyvyn uskovan kuninkaallisesta asemasta ja arvovallasta. Se haluaa siirtää hengellisen päätöksenteon niille, joilla on enemmän arvovaltaa ja luo riippuvuussuhteen heihin, esim pastoreihin, eikä oma kutsumus pääse toteutumaan.  Jumala haluaa näinä viimeisinä päivinä nostaa voimakkaan seurakunnan, joka  julistaa Hänen kunniaansa " Kaikki minä voin Hänessä,  joka minua  vahvistaa.." 

 

 

 6.Hivviläiset, herb ”hivite”  tarkoittaa kyläläisetHivviläiset ovat mahdollisesti hoorilaisten kanssa yksi ja sama kansa. (JOOSUA 11:3). Hivviläisten kaupunkeja Gibeon, Kefira, Beerot ja Kirjat Jearim (JOOSUA 9:7,17)

 

Kyläläiset ovat samantapaiset kuin Perissiläiset. Myös tuolla sanalla on sivumerkitys rajoittunut näky, mutta merkitys on kuitenkin erilainen. Hivviläisten näkemys elämästä ei ole köyhyyttä ja itsensä väheksymistä, vaan päinvastoin. He rakastavat elämää omien mielihalujen mukaan. Se on vaarana silloin, kuin kaikki on hyvin ja elämä helppoa, jolloin elämän sisällöksi voi tulla nauttia rikkaudesta, asemasta  ja luonnollisesta  siunauksista. Jumala kutsuu meitä suurempaan pyrkimiseen  pyhityksen (Jumalalle erottautumisen) kautta. Hänen läheisyyteensä, kuolemaan itsellemme ja suostumaan Hänen tahtoonsa ja sen toteutumiseen. Jeesus (hebr Jeshua) sanoi " Ei niin kuin  minä  tahdon vaan niin kuin Sinä Isä " 

 

7.Jebusilaiset. hebr ”jebus/jebusi”  luultavasti  maahanpolkija, verbinä merkitys  ”ASTUA, TALLATA JONKIN PÄÄLLE

 

JEBUSILAISELLA  HENKIVALLALLA  tarkoitetaan  puimakonetta, joka edustaa lakihenkisyyttä . Se talloo, murskaa, painaa alas  ja nöyryyttää ihmisiä  ja sitä kautta nostaa itseään korkeammalle. Samalla se jakaa ihmiset eriarvoisuuden kasteihin  - onnistuneisiin ja epäonnistuneisiin, kelpaaviin  ja kelpaamattomiin. Huomaatko, että Kristuksen ruumis on jaettu eri karsinoihin.? Ruumiin tulee olla Raamatun mukaan yhtä pään (Kristuksen) kanssa, jolloin rukouksissamme on Sanan auktoriteetti.  Karsinat ja ” puolueet”  tuovat ruumiiseen jakautumisen ja eriarvoisuuden  hengellisyyden mukaan. Karsina-ajattelu merkitsee jakoa   

pastoreihin ja rivi-uskoviin. Rivi-uskovat ovat tavallisia seurakuntalaisia, joilla ei ole koulutusta eikä asemaa ja jotka mielellään luovuttavat hengellisen auktoriteettinsa pastoreille ja muille osaaville . " Teille on voitelu Pyhältä ja kaikilla  teillä on tieto”. (1.Joh 2:20).

 

Vapauteen  Kristus vapautti meidät. Jos sinä koet, että sinun luvattua maata, sinun elämääsi sitoo tai painostaa jokin näistä viholliskansoista. Tunnista se syntinä ja vie se Herralle. Jumala haluaa vapauttaa sinut niistä niin,  että  Herran Henki  saa hallita  elämääsi  ja Hänen  suunnittelemansa sinun kohdallasi pääsee toteutumaan. Silloin voimme olla auttamassa myös toisia siihen samaan vapauteen.  Jeesus Hyvänä Paimenena  (JHVH Roi)  vapauttaa menneisyydestä johtuvista  taisteluista !

 

 Mitä sinun elämääsi  on kylvetty? 

 

Niin myös meidän ihmisten elämään  on voitu  kylvää " huono kylvö"  jo äidin kohdussa  tai

nuoruudesta saakka. Tuo kylvö on kasvattanut ohdakkeita joihin olemme takertuneet, niin kiinni ettemme ole päässeet eteenpäin uskon tiellä. On kylvetty negatiivisuutta, pelkoa, vihaa tuhoavia sanoja ja/tai vääriä asenteita. Meillä uskovilla Jumalan lapsina on Jeesuksen antama auktoriteetti ja lupaus syntiä ja saastaisuutta vastaan. Hänen nimessä on meille uskon kautta Jumalan voima. Tämä on sinussa uudestisyntymisen kautta annettu lahja ja PYHÄN HENGEN sinetti. Uskotko näihin Sanan lupauksiin?

 

Jeesus murtaa ihmisen elämästä kuoleman hengen otteen, joka on voinut tulla sinne ( jo) äidin kohdussa. Vanhemmat ovat saattaneet tai jopa yrittäneet aborttia lapseensa .Se on aiheuttanut  lasten elämäänsä itsetuhoista käyttäytymistä  ja pelon kahleissa  olemista. Sukurasitteista sinun on hyvä keskustella seurakuntasi vanhinten ja sielunhoitajien kanssa..  Matt.15:13.

 

Mikä on sinun elämäsi ongelma?  

 

Tuo se nyt Jeesukselle .1.Joh 1.:9.  ”Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas niin, että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.”

 

Sanoudu Jeesuksen nimessä  irti  menneisyyden  ihmissuhde rasitteista  hengen,  sielun,  ruumiin sekä  mielen alueella. Salli Pyhän Hengen tuoda esiin kaikki vääryyden siteet,  orjuuden nuorat,  kaikki  noituus, sukukiroukset. Sanoudu irti kaikesta. Jeesuksen nimessä..

Aamen!  Halleluja. Pääsemme Herramme avulla valloittamaan luvatun maan mikä meille on tarkoitettu.

 

 OSA II  Ulkoiset esteet ja henkivallat jotka sitovat paikkakuntia. 

Jeesus on ainoa joka voi vapauttaa oman Sanansa ja Golgatan voiton kautta Suomen alueen näistä siteistä.

Raamatun lupauksiin liittyy virvoitusten aikakaudet, jotka tulevat osaksemme armon kautta Jumalan kasvoista.  Herran siunauksessa Jumalan kasvot tulevat mainituiksi kahdesti. Ensin HÄN haluaa antaa siunauksen uskovan kansansa, Jumalan lasten elämään varjeluksena pahasta. Tässä yhteydessä Jumala ja Herramme tuo esiin Jeesuksen kirkkauden kasvot meille. KRISTUS ELÄÄ MEISSÄ. HÄN, joka loistaa meidän sydämiin Pyhän Hengen ja Jumalan rakkauden osoituksena. Toiseksi HÄN kasvattaa meitä Jumalan armon ja hyvyyden kautta vaikka olisimme omassa elämässä miten epäonnistuneita tai olisimme ahdistuneita.  Tämä on mahdollista siksi, että Jeesus on korotettu seurakunnan päänä ISÄN VOIMAN OIKEALLE PUOLELLE  meidän jokaisen parhaana esirukoilijana.  SINUT ON KUTSUTTU HÄNEN LAPSENAAN tunnistamaan tämä tosiasia, että HÄN KÄÄNTÄÄ KASVONSA SINUN PUOLEEN. Elämme maassamme nyt aikoja, joka tuo näkyviin maailmallisen menon. Synti lisääntyy hetki hetkeltä, mutta se ei voi pimentää meitä totuutta Jeesuksen kirkkaudesta, koska HÄN SANOO OLEVANSA MAAILMAN VALKEUS! Korotamme nyt Jeesuksen nimen yli kaiken näkyväisen ja näkymättömän.  Anomme Suomeen herätystä ja sieluja Jumalan vilja-aittaan. Meillä kaikilla on omat lyhteemme vietäviksi Herran eteen!

Uskova yksilö, perhe ja seurakunta on osa Jumalan valtakuntaa. Kirjeen alussa puhuimme, että KRISTUS JEESUS HERRAMME HALUAA OTTAA SUOMESSA HUOLEMME JA RUKOUKSEMME JA SOTIA meidän puolestamme NYT PIMEYDEN RUHTINAITA VASTAAN KAATAEN ”JÄTTILÄISET” (Henkivallat), koska ne on kaikki alistettu Hänen valtaistuimensa alla ja Hänen jalkojensa poljettaviksi tässä ja nyt. Tämä tosiasia tapahtui Golgatan keskimmäisellä ristillä Jeesuksen sanoessa ”SE ON TÄYTETTY, jolloin VAIMON SIEMEN POLKI RIKKI KÄÄRMEEN (Perkele/Saatana) PÄÄN.  Amen. Herramme ja vapahtajamme on ylösnoussut. Hauta on tyhjä. Kuolema on voitettu jolloin myös hengellisen elämämme esteet ovat poissa.  JUMALAN KARITSAN VERI PUHUU HYVÄÄ. KAKKI SYNNIT ON SOVITETTU ja HÄN VIE MEITÄ VOITTOSAATOSSA ETEENPÄIN!

Luemme Raamatusta miten Mooses ja Joosua Jumalan armosta veivät Jumalan kansan luvattuun maahan.  Jordanin itäpuolella jättiläis-kuninkaista ensin kaatui SIIHON (hebr. ”karkoittaja ja pois lakaisija)”. Siihonin alue Jordanin itäpuolella kuuluu tämän voiton perusteella Jeesukselle ja hänen opetuslapsillee. Jeesuksen jalanjälki näkyy mm siinä että Hän kävi saarnaamassa opetuslapsineen Pereassa (UT kr ”toisella puolella oleva maa”. Alue kuuluu nykyään Jordanian arabivaltiolle.

Siihonin jälkeen kaatui toisena jättiläis-kuninkaana OOGIN  (hebr. pyöreä, Jordanin ylityksen yhteydessä pyöreä sai Gilgal nimen ”ympyrä, piiri” luvatun maan ja kansan ensimmäisenä voittojuhlana!

Voitto OOGISTA merkitsi Israelille valmiuta siirtyä Jordanin yli luvattuun maahan. Herran armosta he ottivat omakseen maan ARNON JOESTA (HEBR pauhaava, vuolas)  HERMON VUORELLE (vihitty, Pyhä paikka), jonka rinteellä on opetuslapsille varattu paikka kirkastusvuori kokemukseen. Kolme opetuslasta kokevat Jeesuksen, heidän rabbuuninsa ja messiaansa krirkastumisen ja kuulevat Abba-Isän puhuvan heille. Samalla he näkevät Mooseksen ja Eliaan keskustelevan Jeesuksen kanssa. TÄSSÄ ON VALTAVA KUVA SIITÄ MIKÄ ON JUURI NYT TÄMÄN KIRJEEN INNOITTAJANA – SAAMME NÄHDÄ HERRAMME JOHTAVAN MEITÄ SUOMESSA OTTAMAAN HALTUUN HÄNEN TAHTONSA ILMOITTAMAT ALUEET JA KAUPUNGIT.

Tässä on myös lupaus sinulle siirtyä erämaastasi Jordanin yli luvattuun maahan, tehtävääsi Jumalan valtakunnan työntekijänäHENGESSÄ, KOSKA POISLAKAISIJA JÄTTILÄINEN ON KAADETTU! Siihon ja Oog on voitettu sinun elämässä sisäisinä vuorina tai kukkuloina. Nämä ruhtinaat vastustavat Jeesuksen työtä meissä. Ne kuvaavat ja heijastavat saatanan ja perkeleen työtä vastustaa Jumalaa ja vastustaa Jumalan opetuslapsia. Raamatun varma Sana antaa meille ohjeen Jaakobin kirjeessa ”Olkaa Jumalalle alamaisia ja vastustakaa perkelettä niin se pakenee teistä. Yhtä tietä on tullut mutta seitsemää tietä joutuu pakenemaan Jeesuksen nimeä.gyptistä vapautumisena Gilgalissa ja samalla he toivat 12 kiveä ympyräksi ja merkiksi meille, että meidät on erotettu Jumalalle ympärileikkauksen kautta kuuliaisuuteen Pyhälle Hengelle niin me aivan varmasti saamme omaksemme sen tehtäväalueen minkä Jumalamme on varannut meille jo aikojen alussa. Paavali opettaa, että ympärileikkaus ei tapahdu lihamme puolesta vaan SYDÄMEMME YMÄRILEIKKAUKSENA HENGEN PUOLESTA. Tämä henki on vuodatettu meidän sydämiin Jumalan rakkauden kautta. NYT KYKENEMME KUULIAISUUTEEN KRISTUKSESSA. SAAMME KUULLA MITÄ HERAMME JA VAPAHTAJAMME PUHUU MEILLE MAAN VALTAAMISESTA- AMEN!

Saat nyt juhlia tätä oman pääsiäisaamusi juhlana. Israel vietti juhlaansa Egyptistä vapautumisen vuoksi. egypti on maailmallisuuden ja synnin vertauskuva. Heidän Jumalansa, Israelin Pyhä oli ilmestynyt, johdattanut ja mm kaatanut pakanakuninkaat, isot ja pienet esteet oli yliluonnollisella tavalla raivattu pois Herran armon osoituksena kansalleen.KOKO KANSA (MOOSES JA JOOSUA JOHTAJINA) SAI NÄHDÄ JA KOKEA MITÄ ISRAELIN PYHÄ HERRA SEBAOT TEKEE HEIDÄN KAUTTAAN pitäessään lupauksensa, jotka liittyivät siihen, että koko maailman Luoja ja Jumalan valtakunnan Herra antaa heille luvatun maan (5 MOOS 1:4).

Joosuan kirjan 12 luvussa on luettelo kaikista Joosuan voittamista kuninkaista joita on YHTEENSÄ 31. HALLELUJA, TARKOITTAA KUNNIA ISRAELIN JUMALALLE JA HERRALLEMME. Nyt olemme saaneet ilmestyksen siitä, että nämä 31 ruhtinasta kierivät alas korkeista asemista Suomessa ja heidän hallinta pimeyden voimina ja paikkakunnan väkevinä miehinä on päättynyt. Amen!

Herra rohkaisi meitä ”sinisen tien rukousryhmänä” tuomaan esiin tämän kirjeen otsikossa mainitun totuuden. ”KÄYKÄÄ HENGEN ASEIN ETEENPÄIN, MINÄ SODIN PUOLESTANNE” Tämä profetaalinen lupaus tuli rukouksessa. HERRAMME TODELLA SOTII PUOLESTAMME KUN OTAMME HÄNEN VARUSTUKSET (Uskon Kilpi ja suojus, Hengen miekka, Pelastuksen kypärä, Vanhurskauden haarniska, Totuuden vyö ja Alttiuden kengät Jumalan Sanalle (evankeliumi) asuksemme, (EF 6 luku) KÄYTTÖÖMME JA LÄHDEMME USKOSSA LIIKKEELLE. Pyhä Henki rohkaiskoon sinua Jeesuksessa Kristuksessa! Käymme ottamaan haltuun pimeyden henkivalloilta 31 kaupunkia Suomessa rukouksin! Annamme kaiken kunnian Jumalallemme ja Herrallemme Jeesukselle Kristukselle. Hän kaataa ja sitoo nykyiset väkevät miehet = kaupungin yllä olevat henkivallat!  Raamatun käsite pakanakuninkaista merkitsi laajemmillaan 60 kylän linnoitusten kaatumisesta. Huomioi tämä 31 kaupungin luettelossa. Saamme nyt tehdä työtä Pyhän Hengen voimassa ja johdolla. PS 149:4-9

4 Sillä Herra on mielistynyt kansaansa, hän kaunistaa nöyrät pelastuksella.

5 Iloitkoot hurskaat, veisaten hänen kunniaansa, riemuitkoot he vuoteissansa.

6 Jumalan ylistys on heidän suussansa, ja heidän kädessään kaksiteräinen miekka,

7 että he kostaisivat pakanoille, kurittaisivat kansakuntia,

8 panisivat kahleisiin heidän kuninkaansa ja jalkarautoihin heidän ylhäisensä

9 ja täyttäisivät heissä tuomion, joka on kirjoitettu. Tämä on kaikkien hänen hurskaittensa kunnia. Halleluja!

 

Jeesuksen nimessä jokainen anova saa, etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan! Oletko sinä halukas antamaan aikaasi tähän anomiseen kotialttarilla, seurakunnassa, pienryhmissä yms tilaisuuksissa esim kotikokousten yhteydessä.

Nyt on aika lähteä liikkeelle valtaamaan Isän kunniaksi Jeesuksen nimessä ne alueet ja kaupungit jotka saavat kokea virvoitusten ajat Jumalan kasvoista. Siunausta sinulle ja ryhmällesi tässä tehtävässä.

Kaupungit (strategiset alueet), jotka on valloitettava Herralle saadun, tuoreen ilmestyksen mukaan:

1. Helsinki

2 .Espoo

3. Vantaa

4. Tuusula, Kerava, Järvenpää = Keski-Uusimaa, josta on herätysnäky vuodelta 1989

5. Porvoo

6. Kotka

7 .Lappeenranta

8. Joensuu

9. Mikkeli

10. Jyväskylä

11. Kuopio

12. Turku

13. Salo

14. Hanko

15. Uusikapunki

16. Pori

17. Tampere

18. Vaasa

19. Seinäjoki

20. Kokkola

21. Oulu

22. Rovaniemi

23. Levin alue (Kittilä/Kolari)

24. Kajaani

25. Hämeenlinna

26. Lahti

27. Kouvola

28. Riihimäki

29. Tornio-Haaparanta

30. Pieksamäki

31. Savonlinna

Luettelo ei sulje pois toisia alueita tai kaupunkeja. Joosualle Herra sanoi 31 kuninkaan ja ruhtinaan kaatumisen jälkeen: VIELÄ ON MAATA VALTAAMATTA ja näin on myös meidän työmme jälkeen tilanne Suomessa.

Siunaavin terveisin ja rohkaisuin. Työnne ei ole turhaa Herrassa!

Sinisen tien rukoilijoiden puolesta

Kari Kakko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti